"Size Bir Şiir Var"

21 Mart Dünya Şiir Günü’nü yine şiirler dağıtarak kutladık.

21 Mart Çarşamba günü, ortaokul öğrencilerimiz; Melek Nil Su (5 C), Beyza Çelen (5 B), Ceylin Ece Yılmaz (6 A), Ela Turnaoğlu (6 C), Beliz Basut (7 C), Ceren İşleyen (7 B), Can Sadaghiani (8 C), Yasemin Ergül (8 B), Türk edebiyatının ünlü şairlerinin şiirlerini Irmak Okullarının bütün öğrencilerine, öğretmenlerine, yöneticilerine ve çalışanlarına dağıttılar.

Ayrıca Kerem Moğol (5 C), Mey Sakarya (5 C), Mert Emir Güngör (7 A), Mirel Basut (7 B), Melike Yüksel (8 C) ve Rana Özhekim (8 A) de öğretmenleriyle birlikte Bağdat Caddesi’nde gelip geçen insanlara “Bugün 21 Mart Dünya Şiir Günü; size bir şiir var!” diyerek sepetlerindeki şiir zarflarından hediye ettiler.

Kendisine şiir hediye ettiğimiz bir şiirseverin “Böyle güzel bir etkinliği de yapsa yapsa Irmak Okulları yapardı.” demesi bizleri çok mutlu etti.

21 MART DÜNYA ŞİİR GÜNÜ’NDE BAĞDAT CADDESİ’NDE ŞİİR DAĞITAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLENİMLERİ

MELİKE YÜKSEL (8 C)

21 Mart Dünya Şiir Günü’nde Bağdat Caddesi’nde insanlara şiir hediye etmek, benim için oldukça eğlenceli bir etkinlikti. Şiirleri insanlara verirken önce çekingen davransam da sonradan kendine güvenim yerine geldi. Arkadaşlarımla Bağdat Caddesi’nde şiir dağıtırken çok ilginç deneyimler yaşadım. Bu etkinlikte beni çok mutlu eden bir noktaya değinmek istiyorum: İnsanlara şiir zarflarını verirken ilk önce bana bakıp bu durumu garipsediler, beni görmezden geldiler veya yadırgayan bakışlarla baktılar. Ama bu etkinliği hangi okulun düzenlediği sorusuna cevap olarak “Irmak Okulları” dediğim zaman, o kuşkulu ifadeler, gülümseyen yüzlere döndü ve “Böyle bir etkinliği de yapsa yapsa, Irmak Okulları yapar.” dediler. Bu beni çok gururlandırdı ve bir Irmaklı olduğum için kendimi çok şanslı hissettim.

MEY SAKARYA (5 C)

21 Mart Dünya Şiir Günü için öğretmenlerim ve arkadaşlarımla beraber şiir dağıtmak için Bağdat Cadde’sine gittik. Birçok kişiye şiir dağıttık.  Ancak bazı insanlar bize şüpheyle yaklaşıp şiirleri kabul etmek istemediler. Bazıları ise çok güzel tepkiler verdiler. Çok güzel ve anlamlı bir etkinlik yaptığımızı söyleyerek bizimle ve şiirleriyle beraber fotoğraf çektirdiler. Benim için çok güzel bir deneyimdi.

KEREM MOĞOL (5 C)

Dünkü şiir dağıtım yolculuğunda gözlemlediğim şeylerden biri, insanların kuşkusu ve bazılarının bizi görmezden gelmesiydi. İşte bunun “gerçek hayat” olduğunu öğrendim. İnsanlara amacımızın ne olduğunu hızlıca anlatmaya çalışınca çoğunun bizi dikkate almadığını ama sakince yaklaşınca ılımlı tepkiler aldığımızı ve gerçek hayatta da bunun böyle olması gerektiğini öğrendim. Ayrıca biz her gün okulda olduğumuz için okul saatinde dışarıda da bir hayat olduğunu öğrendim ve “Okuldayken hayatı kaçırıyor ve kendimize hiç zaman ayıramıyoruz.” düşüncesine kapıldım. Bir gün okula gelmeyip “gerçek hayat” içinde keyfimce gezeceğim.

MERT EMİR GÜNGÖR (7 A)

21 Mart Dünya Şiir günü nedeniyle Bağdat Caddesi’ndeki insanlara şiirler dağıttık. Birbirinden farklı tepkiler aldık. Güler yüzle karşılayanlar da oldu bizi, görmezden gelip yanımızdan geçenler de… Üçerli gruplara ayrıldık. Benim grubumda Mirel ve Rana vardı. İlk on dakikada, ilk deneyimiz olmasından, biraz tutuktuk. Sonrasında aldığımız iyi tepkiler bizi yüreklendirdi ve hazırladığımız şiirleri şiirseverlere ulaştırdık.

Bu sayfa 27.3.2018 09:00:38 tarihinde güncellenmiş ve 535 defa ziyaret edilmiştir.