"OKUMAMAK İÇİN BİR NEDEN Mİ VAR?" Ortaokulu ve Lisede Okuma Saati

Birleşmiş Milletler İnsani Gelişim Raporu’nda Türkiye, kitap okuma oranının yüksekliğine göre 173 ülke arasında 86. sırada yer alıyor. Türkiye’de kitap okumaya kişi başına ayırılan süre günde bir dakikadan az.

Hiç kuşkusuz, Irmak Okulları öğrencileri bu verilerdeki ortalamalarla kıyaslanamayacak ölçüde yüksek bir okuma oranına sahip. Her yıl, her seviyede çeşitli derslerde onlarca kitabı okuyor, okuduğumuz kitaplarla ilgili ayrıntılı çalışmalar yapıyor ve okuma çıtamızı her geçen yıl biraz daha yükseltiyoruz.

Bu nedenle, 2018 – 2019 eğitim ve öğretim yılı başında aldığımız kararlar doğrultusunda, haftada bir ders saatimizi kitap okumaya ayırdık. Her hafta pazartesi günleri 4. ders saatinde tüm ortaokul ve lise öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm çalışanlarımızla birlikte bir ders saati boyunca, ilgi ve eğilimlerimize göre belirleyeceğimiz kitaplar okuyacağız. Elbette haftada bir saatlik okuma, iyi bir okur olmak için yeterli bir süre değil. Ancak biz bu okumaların yeni ilgi ve merak kapılarını açacağından ve yalnızca bu saatle sınırlı kalmayacağından eminiz.

Geçen hafta tanıtımını yaptığımız “Okuma Saati”nin ilk uygulamasını, bütün öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve çalışanlarımızın katılımıyla 17 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirdik. Bu uygulamamamızı bütün yıl boyunca ve gelecek yıllarda da aynı ilgi ve özenle sürdüreceğiz.

Bu sayfa 17.9.2018 15:24:48 tarihinde güncellenmiş ve 311 defa ziyaret edilmiştir.