"Belki De Biz Onların Bahçesindeyiz!"

Yaklaşık bir haftadır, okulumuzun bahçesinde bir martı ailesini ağırlıyoruz. Ön bahçemizdeki ağaçlardan birinin altında kuluçkaya yatmış bir martı, günlerdir başta öğrencilerimiz olmak üzere, hepimizin meraklı bakışları altında, yumurtalarını yavruların çıkacağı güne kadar sıcak tutmaya çalışıyor. Baba martı, sabahları erkenden gelip hiç kıpırdamadan yumurtaların üstünde oturan anne martıya yiyecek getiriyor, kısa bir süre nöbeti devralıp anne martının yerine kuluçkaya yatıyor, sonra yeniden yiyecek aramaya çıkıyor. Öğrencilerimiz, bir yandan bu sevimli aileyi rahatsız etmemeye özen gösterirken bir yandan da anne martıdan fedakârlığı, baba martıdan sorumluluk bilincini öğreniyorlar. Türkçe derslerinde martı ailesini uzaktan izleyerek onlarla ilgili duygularını yazıya döküyorlar. Martı ailesinin, yavrularını yumurtadan çıkarmak için en güvenli yer olarak okulumuzun bahçesini seçmesi, hepimizi çok mutlu etti. Artık o yavruların gün ışığını görmesi, hepimizin sorumluluğunda… Çünkü bir öğrencimizin dediği gibi: “Belki de biz onların bahçesindeyiz!

Bu sayfa 7.5.2018 14:30:50 tarihinde güncellenmiş ve 121 defa ziyaret edilmiştir.